Πληροφορίες

Η Λεονταρή Ρουμπίνη γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι ιατρός, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος του τίτλου ειδικότητας της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκλέχθηκε το 2002 μέλος ΔΕΠ στη θέση του Λέκτορος, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο μάθημα της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας. Δίδαξε στην Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας και στο ΤΕΙ Λάρισας στα τμήματα της Νοσηλευτικής και Ιατρικών Εργαστηρίων. Είναι προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 2000, με αρμοδιότητα την περιοχή της Θεσσαλίας. Εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο του διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Συγγραφικό έργο της, το Σύγγραμμα με τίτλο «Ιατροδικαστική» το οποίο διδάσκεται στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση των σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Eίναι παντρεμένη με τον Γεώργιο Λεονταρή, υποστράτηγο ε.α και ο γιός της είναι ανθυπολοχαγός, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΗ

Αγαπητοί μου φίλοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την θερμή σας υποδοχή σε όποιο μέρος και αν έχω επισκεφτεί.Πραγματικά με συγκινεί η αγάπη που μου δείχνετε και με τιμάει πολύ.Γνωρίζω οτι αυτή η εποχή είναι επικίνδυνη και δύσκολη για υποψηφιότητες σε βουλευτικές εκλογές μετά απο αυτήν την συνεχώς αυξανόμενη απογοήτευση και οργή του κόσμου για τους πολιτικούς λόγω της αποτυχίας των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ να κυβερνήσουν με σύνεση και τιμιότητα με στόχο την ανιδιοτέλεια και διαχειρίζοντας με πλήρη αποτυχία την κρίση!.Γι αυτό και εγώ βρίσκομαι ΕΔΩ μαζί με εσάς!Είμαι μία απο εσάς.Ποτέ έως τώρα δεν ήμουν βουλευτής και διάλεξα να συμμετέχω στα κοινά αυτήν τη δύσκολη εποχή όχι για να οφεληθώ ΕΓΩ αλλά για να προσφέρω στην πατρίδα και σε όλο τον κόσμο ότι μπορώ.Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και τη στιγμή που σας γράφω είμαι μια απο εσάς.Βλέπω στη τηλεόραση αυτά που βλέπετε εσείς.Ακούω αυτά που ακούτε κι εσείς και περπατάω ανάμεσά σας κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μου και βίωνω τη κάθε ημέρα ως πολίτης του κράτους όπως ακριβώς ο κάθε ένας απο εσάς.Είμαι και γω ένας άνθρωπος που απογοητεύτηκε και προδόθηκε απο τη κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.Σας καλώ να μου δείξετε εμπιστοσύνη με τη ψήφο σας για να ακουστεί στη βουλή η ΔΙΚΗ σας φωνή.Να ακουστεί ένας άνθρωπος που δεν ήταν τόσα χρόνια βουλευτής,τα "εύκολα" αυτά χρόνια για κάποιον πολιτικό και επιθυμεί να μπεί τώρα στη βουλή,την "δύσκολη" εποχή για έναν πολιτικό.Τόσα χρόνια έδειξα σε εσάς με την αξιοπρεπή στάση μου και την "ανοιχτή"πόρτα μου σε οποιονδήποτε είχε πρόβλημα, τόσο στον επαγγελματικό μου τομέα όσο και σε προσωπικό επίπεδο σαν πολίτης της Λάρισας, ότι είμαι άξια εμπιστοσύνης και άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες.Παρόλη την άδικη επίθεση που έχω δεχτεί απο διάφορους απέδειξα ότι είμαι αρκετά δυνατή και βγήκα αλώβητη τόσο δικαστικά όσο και ψυχικά!Έτσι και τώρα στη δύσκολη κατάσταση που είναι η Ελλάδα δώστε μου την ευκαιρία να βοηθήσω για ένα καλύτερο αύριο και να κερδίσουμε μαζι την καλύτερη Λάρισα την καλύτερη Ελλάδα!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


«Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακόΗ Δημοκρατική Συμμαχία εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύει αυτά. Λέει αλήθειες, καταθέτει προτάσεις, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει κόστος. Λέμε σε κάθε έλληνα πολίτη που θέλει να δει κάτι να αλλάζει σε αυτή τη χώρα, ότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κράτος. Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν σήμερα. Το κράτος χρεοκόπησε, όχι εκείνος. Ευθύνη του πολίτη, όμως, είναι να το αλλάξει. Και εμείς αυτό του ζητάμε. Να το αλλάξουμε μαζί!
Στις εκλογές αυτές δεν μπορούμε να πάμε μόνο με τον θυμό.
Πρέπει να πάμε κυρίως με τη λογική.
Πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους, αλλά πρέπει και να σκεφτούμε θετικά.
Και να ψηφίσουμε θετικά, κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν να σταθεί η Ελλάδα όρθια.
Αυτό φιλοδοξεί να κάνει η Δημοκρατική Συμμαχία: Να είναι στην επόμενη Βουλή μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς.


Αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζω καλά τι βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.
Ξέρω την απόγνωση, την οργή και το θυμό που κυριαρχεί σε εκατομμύρια Έλληνες.
Δικαίως εξοργίζεται κάθε πολίτης που δυσκολεύεται να πληρώσει το στεγαστικό της οικογένειάς του, όταν την ίδια ώρα βλέπει τα δυο αδιόρθωτα κόμματα να ρυθμίζουν τα δικά τους δάνεια με νόμο στη Βουλή.
Δικαίως εξοργίζεται όταν βλέπει να απειλούν το ίδιο με διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, την ώρα που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια.
Δικαίως εξοργίζεται κάθε επαγγελματίας που ασφυκτιά από τα χρέη και τις υποχρεώσεις όταν το ίδιο το κράτος χρωστά 7 δις σε ιδιώτες.
Δικαίως εξοργίζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα που μένουν άνεργοι, την ώρα που το ίδιο το πολιτικό σύστημα δεν τολμά να μειώσει το δικό του κόστος λειτουργίας, δίνοντας πρώτο το καλό παράδειγμα.
Δικαίως εξοργίζονται όσοι βλέπουν κάποιους πολιτικούς την ώρα που η Ελλάδα κρέμεται από μία κλωστή, εκείνοι να προτάσσουν την αλαζονεία του «εγώ».
Φίλες και φίλοι,
Σε αυτή την δικαιολογημένη οργή πατάνε σήμερα κάποιοι.
Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θυμό του κόσμου για να κερδίσουν πολιτικά.
Και στην προσπάθεια αυτή λένε πράγματα τρελά, που μπορούν να φέρουν την καταστροφή.
Η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων.
Δεν μπορεί να είναι εκείνοι που επενδύουν στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στα ψέματα.
».

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ ΛΕΟΝΤΑΡΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΖΟΥΓΚΛΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ
 
Η απάντησή της έχει ως εξής:
«Την 24-4-2012 αναρτήθηκε στην διαδικτυακή σας εφημερίδα δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας zougla.gr του δημοσιογράφου κ. Πέτρου Κουσουλού άρθρο με τίτλο «Ανάστατη η Λάρισα για την υποψήφια Ιατροδικαστή» και την φωτογραφία μου.
Προς αποκατάσταση της αληθείας και της πραγματικότητας σας αναφέρω τα εξής:
Eπί δεκαετίες ασκώ το λειτούργημα του Ιατροδικαστή στη Λάρισα, χωρίς όλα αυτά τα έτη ουδείς να αμφισβητήσει την επιστημονική μου επάρκεια, το ήθος μου και την εργατικότητά μου.
Μάλιστα παρά το γεγονός ότι εξέτασα εκατοντάδες χιλιάδες αιφνίδιους θανάτους, ουδείς (συγγενείς -επιστημονική κοινότητα) αμφισβήτησε την επιστημονική μου πληρότητα και την αμεροληψία μου, πλην δύο και μόνο περιπτώσεων.
Και για τις δυο αυτές περιπτώσεις τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξε πλημμελής άσκηση των καθηκόντων μου, ούτε ένδειξη- υπόνοια διάπραξης ποινικού αδικήματος από μέρους μου, και μάλιστα η κρίση αυτή επιβεβαιώθηκε και με έκδοση αθωωτικής απόφασης.
Το ότι η οικογένεια παρά ταύτα, αιτήθηκε την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης αυτής δεν με καθιστά ένοχη, αντίθετα συνεχίζω να είμαι αθώα και συνεχίζω να υποστηρίζω ότι δεν υφίσταται καμία ευθύνη μου στην άσκηση των καθηκόντων μου, όπως άλλωστε και ο καθηγητής ιατροδικαστής που η οικογένεια διόρισε ως τεχνικό σύμβουλο και ήταν παρών κατά την διενέργεια της νεκροψίας -νεκροτομής πιστοποίησε με το δικό του πόρισμα.
Επίσης το ότι οικογένεια αμφισβήτησε μετά από έτη τόσο το δικό μου πόρισμα όσο και το πόρισμα του τεχνικού της συμβούλου, όπως και το πόρισμα και άλλου ιατροδικαστή του οποίου την άποψη μεταγενέστερα ζήτησε, ώστε να κινηθεί αιτούμενη εκατομμύρια ευρώ από Νοσοκομείο της πόλης μας, δεν με καθιστά ένοχη ούτε ανεπαρκή.
Και στην άλλη περίπτωση ένα και μόνο μέλος από ολόκληρη την οικογένεια στράφηκε εναντίον μου, με σκοπό επίσης να διεκδικηθούν τεράστια χρηματικά ποσά από Νοσοκομείο.
Είναι σύμφυτη με το λειτούργημά μου, η πιθανότητα οιασδήποτε να κινηθεί εναντίον μου κατά την περίπτωση που τα ευρήματά μου, παρά την αντικειμενικότητά και την επιστημονική τους πληρότητα, δεν συνηγορούν με την άποψη του κάθε οικείου ή με την υπερασπιστική γραμμή του εμπλεκόμενου με το θάνατο προσώπου.
Και το γεγονός μάλιστα ότι σε όλα αυτά τα έτη της υπηρεσία μου, αμφισβητήθηκαν τα πορίσματά μου μόνο σε δύο περιστατικά αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της επιστημονικής μου επάρκειας και του ήθους μου.
Όσο αφορά στις ταριχεύσεις:
Καταρχάς ο νόμος επιτάσσει για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, την ταρίχευση των νεκρών που πρόκειται να μεταφερθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνα, πλοία κ.α.) και όχι προσωπική μου απόφαση.
Σας διαβεβαιώνω ότι ίσως είμαι η μοναδική σε ολόκληρη την Ελλάδα, ιατροδικαστής που αμέσως μόλις έλαβα άδεια εκτέλεσης του ιδιωτικού αυτού έργου, απευθύνθηκα στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) αιτούμενη να με ενημερώσουν εγγράφως για τις φορολογικές μου υποχρεώσεις. Επίσης σας διαβεβαιώνω ότι ίσως είμαι η μοναδική ιατροδικαστής στην Ελλάδα που επίσης φορολογήθηκα για τα εισοδήματά μου αυτά.
Και επίσης σας ενημερώνω ότι η άσκηση του έργου των ταριχεύσεων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο εκτός ωραρίου εργασίας και όχι κατά τον χρόνο υπηρεσία μου, γι' αυτό και τα καθήκοντα αυτά τα ασκούσα αυτοπρόσωπα είτε προ είτε μετά του ωραρίου μου είτε σε χρόνο που ήμουν εκτός υπηρεσίας (άδειες κ.λ.π.).
Καταλήγοντας σας διαβεβαιώνω ότι τόσο οι πολίτες της πόλης της Λάρισας όσο και όλοι οι πολίτες της γεωγραφικής περιφέρειας Θεσσαλίας, με γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την προσφορά μου, γι' αυτό άλλωστε και πλείονες του ενός πολιτικοί χώροι με τίμησαν με πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο τους.
Αποδέχτηκα την πρόταση συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διότι η συνέπεια των θέσεων της Ντόρας Μπακογιάννη και η αξιοπιστία που επέδειξε τα δύο αυτά κρίσιμα για τον τόπο μας χρόνια καθώς και η αταλάντευτη προσήλωσή της στην Ευρώπη, αποτελούν, κατ' εμέ, τα μοναδικά εχέγγυα για το αύριο της χώρας μας.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε άλλη διευκρίνιση».

   Στις εκλογές αυτές θα ακούσουμε πολλά, καθώς πολλοί θα επενδύσουν στον (δικαιολογημένο) θυμό των Ελλήνων για όσα βιώνουν σήμερα.

Θα πουν ξανά ότι «λεφτά υπάρχουν», αυτή τη φορά στην Κίνα και τη Ρωσία. Δεν θα πουν όμως ότι ο Κινεζικός οίκος αξιολόγησης, ο «Dag Own» υποβάθμισε την Ελλάδα στην απόλυτη χρεοκοπία. Δεν θα πουν ότι οι Ρώσοι αρνήθηκαν να μας δανείσουν πριν το πρώτο μνημόνιο, ενώ πρόσφατα αρνήθηκαν να μας δώσουν πετρέλαιο επί πιστώσει. Θα αποκρύψουν ότι για να «σώσουν» την Ελλάδα πρέπει να δώσουν τα μισά συναλλαγματικά τους αποθέματα, καθώς και ότι για να δανείσουν τους αδερφούς τους Λευκορώσους, έβαλαν σκληρούς όρους και επιτόκια ψηλότερα από αυτά που μας δανείζουν οι Ευρωπαίοι.
Θα μας πουν ότι κίνδυνος χρεοκοπίας δεν υφίσταται, ακόμα και αν οι εταίροι μας διακόψουν τη χρηματοδότηση. Αλλά δεν θα πουν ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε με έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μόλις 1% του ΑΕΠ, ενώ εμείς έχουμε 9%. Ούτε φυσικά θα εξηγήσουν πώς μία χώρα χωρίς ρευστότητα, με σχεδόν μηδενικά συναλλαγματικά αποθέματα και απελπιστικά αρνητικό εξωτερικό ισοζύγιο θα μπορέσει να αγοράζει τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα.
Θα μας πουν ότι η λύση είναι στην αξιοποίηση της ΑΟΖ, η ανακήρυξη της οποίας δήθεν αρκεί για να λύσει όλα τα θέματα μονομιάς. Θα παραλείψουν όμως να πουν ότι οι Κύπριοι ανακήρυξαν την ΑΟΖ το 1998, ξεκίνησαν τις αδειοδοτήσεις το 2007 και δεν περιμένουν το πρώτο ευρώ πριν το 2016. Δηλαδή 18 χρόνια μετά την ανακήρυξη, που πράγματι πρέπει να γίνει και σε εμάς. Εντωμεταξύ όμως τι γίνεται;
Θα ακούσουμε πολλά ακόμα. Κάποιοι αδιόρθωτοι θα αρκεστούν σε ένα «αρχίζουμε», σαν να μην έχουν ευθύνη για το τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια. Άλλοι αδιόρθωτοι, οι οποίοι άλλαζαν άποψη μέσα σε ένα βράδυ για κορυφαία ζητήματα, θα συνεχίσουν να εκδίδουν «Ζάππεια» μέχρι αυτό να ξεπεράσει σε συνέχειες το... "Rocky". Και κάποιοι άλλοι θα ρίχνουν νερό στον μύλο της κοινωνικής έντασης, του παραλογισμού, της ακρότητας και της βίας.
Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης,  η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.
Πώς θα προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις χωρίς δυνάμεις που να πιστεύουν σε αυτές; Πως θα έρθουν επενδυτές σε μια χώρα όπου θα κυριαρχούν τα πολιτικά άκρα και η χρεοκοπία θα επικρέμεται; Χωρίς επενδύσεις πως θα βρουν δουλειά οι άνεργοι; Πώς θα ανακάμψει η οικονομία και για πόσο καιρό αντέχει μια κοινωνία ένα εκατομμύριο ανέργους;
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και τώρα πρέπει να επικρατήσει η λογική. Να σκεφτούμε όχι μόνο θυμό, αλλά και με σύνεση. Να σκεφτούμε θετικά και να ψηφίσουμε θετικά.
Η Δημοκρατική Συμμαχία τα 2 χρόνια της ύπαρξής της προσπαθεί να φανεί χρήσιμη στη χώρα. Έχει πει αλήθειες, ακόμα και σκληρές και σε ό,τι με αφορά προσωπικά, έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Καταθέσαμε τη δική μας οικονομική πρόταση, η οποία έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος. Αναδείξαμε κρίσιμα ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των κομμάτων, η στήριξη άνεργων αρχηγών οικογενειών, η αυθαιρεσία των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Στηρίξαμε όσες θετικές προσπάθειες έγιναν, μολονότι δεν μετείχαμε στην Κυβέρνηση. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα και δεχτήκαμε επιθέσεις γι' αυτό.
Στην επόμενη Βουλή θα είμαστε μια δύναμη λογικής και ευθύνης, με δυνατότητα παρέμβασης εντός και εκτός Ελλάδας, σε ένα περιβάλλον αστάθειας, γεμάτο κινδύνους. Γι' αυτό ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μας στηρίξουν.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Οι Αρχές μαςοι Αξίες μαςοι Ιδέες μαςη Πολιτική μας
Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια πρωτοφανή εθνική αποτυχία, η οποία ανατρέπει ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο και αυτονόητο.
Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε δεν είναι προϊόν ιστορικών συγκυριών, εξωτερικών παρεμβάσεων ή τυχαίων περιστάσεων. Είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων πολιτικών επιλογών και μιας συλλογικής νοοτροπίας. Η διεθνής οικονομική συγκυρία απλώς επιτάχυνε την εκδήλωση της κρίσης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι λοιπόν τώρα με μια δραματική κατάσταση, για την οποία η κύρια ευθύνη βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Ως εκ τούτου εμείς έχουμε το χρέος και τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε.
Ο ελληνικός λαός, για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης: δημοκρατία, εθνική ενότητα, ατομικά δικαιώματα, ευρωπαϊκός δρόμος και να τις εμπλουτίσει με τις αξίες που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των επιτυχημένων κοινωνιών: ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, τεχνολογία, καινοτομία - με μία λέξη: εκσυγχρονισμός.
Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια. Μπορεί δε να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς.
Αν θέλουμε οι Έλληνες να σέβονται το κράτος, το ίδιο το κράτος οφείλει να γίνει άξιο σεβασμού.
Για να το πετύχουμε αυτό, υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη για καινούργια και ρηξικέλευθα πολιτικά σχήματα. Πολιτικές δυνάμεις που να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην πολιτική και να αποτελέσουν τον καταλύτη για μια νέα, αισιόδοξη αρχή με προοπτική για την χώρα.
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολιτικών σήμερα είναι η εξής:
Από την μια μεριά βρίσκονται εκείνοι, δυστυχώς λίγοι, που έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτή η κρίση και αντιδρούν ανάλογα. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, προσαρμόζονται και προτείνουν μια νέα πορεία, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Από την άλλη μεριά, δυστυχώς, η πλειονότητα των πολιτικών που συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πολιτικοί που ακόμη και σήμερα λαϊκίζουν και που, μερικές φορές, υποτάσσουν ακόμη και το εθνικό συμφέρον στις κομματικές ή και προσωπικές τους σκοπιμότητες.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας δεν έχει πια εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους πολιτικούς. Ιδιαίτερα μας λυπεί η αποχή, η αποστροφή των νέων για τα κοινά. Δεν μπορούμε όμως να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα δίχως γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Αποφάσεις που μπορούν να προέλθουν μόνο από την πολιτική διαδικασία. Οι δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται σοβαρότητα, εμπειρία, άθροιση δυνάμεων.
Ως ενεργοί πολίτες ξεπερνάμε την εύλογη αλλά αδιέξοδη καχυποψία απέναντι στην πολιτική και δηλώνουμε παρόντες.
Δημιουργούμε σήμερα ένα νέο πολιτικό Κίνημα,
τη Δημοκρατική Συμμαχία
Καλούμε τους Έλληνες που αναζητούν ένα καινούργιο ξεκίνημα και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που περιγράφονται εδώ, να αγωνιστούν μαζί μας.

Υποστηρικτές και φίλους δέχεται η Ρ. Λεονταρή

leontari new2
Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, υποψήφια με το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη ευχαριστεί όλους τους φίλους και φίλες για το αμέριστο ενδιαφέρον και τη στήριξή τους.
Για όσους επιθυμούν να συναντηθούν μαζί της και να συζητήσουν θέματα και ζητήματα που τους απασχολούν, ανακοινώνεται ότι η κα Λεονταρή θα βρίσκεται καθημερινά από 12.30 έως 2 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Λάρισα στην οδό Φρίξου και Πατρόκλου.