Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Οι Αρχές μαςοι Αξίες μαςοι Ιδέες μαςη Πολιτική μας
Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια πρωτοφανή εθνική αποτυχία, η οποία ανατρέπει ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο και αυτονόητο.
Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε δεν είναι προϊόν ιστορικών συγκυριών, εξωτερικών παρεμβάσεων ή τυχαίων περιστάσεων. Είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων πολιτικών επιλογών και μιας συλλογικής νοοτροπίας. Η διεθνής οικονομική συγκυρία απλώς επιτάχυνε την εκδήλωση της κρίσης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι λοιπόν τώρα με μια δραματική κατάσταση, για την οποία η κύρια ευθύνη βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Ως εκ τούτου εμείς έχουμε το χρέος και τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουμε και να την ξεπεράσουμε.
Ο ελληνικός λαός, για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του και να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης: δημοκρατία, εθνική ενότητα, ατομικά δικαιώματα, ευρωπαϊκός δρόμος και να τις εμπλουτίσει με τις αξίες που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των επιτυχημένων κοινωνιών: ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνιστικότητα, διαφάνεια, τεχνολογία, καινοτομία - με μία λέξη: εκσυγχρονισμός.
Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι στα δικά μας χέρια. Μπορεί δε να επέλθει μόνο αν αλλάξουμε και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος και τους θεσμούς.
Αν θέλουμε οι Έλληνες να σέβονται το κράτος, το ίδιο το κράτος οφείλει να γίνει άξιο σεβασμού.
Για να το πετύχουμε αυτό, υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη για καινούργια και ρηξικέλευθα πολιτικά σχήματα. Πολιτικές δυνάμεις που να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στην πολιτική και να αποτελέσουν τον καταλύτη για μια νέα, αισιόδοξη αρχή με προοπτική για την χώρα.
Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των πολιτικών σήμερα είναι η εξής:
Από την μια μεριά βρίσκονται εκείνοι, δυστυχώς λίγοι, που έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτή η κρίση και αντιδρούν ανάλογα. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, προσαρμόζονται και προτείνουν μια νέα πορεία, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Από την άλλη μεριά, δυστυχώς, η πλειονότητα των πολιτικών που συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πολιτικοί που ακόμη και σήμερα λαϊκίζουν και που, μερικές φορές, υποτάσσουν ακόμη και το εθνικό συμφέρον στις κομματικές ή και προσωπικές τους σκοπιμότητες.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας δεν έχει πια εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους πολιτικούς. Ιδιαίτερα μας λυπεί η αποχή, η αποστροφή των νέων για τα κοινά. Δεν μπορούμε όμως να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα δίχως γενναίες πολιτικές αποφάσεις. Αποφάσεις που μπορούν να προέλθουν μόνο από την πολιτική διαδικασία. Οι δύσκολες αυτές ώρες χρειάζονται σοβαρότητα, εμπειρία, άθροιση δυνάμεων.
Ως ενεργοί πολίτες ξεπερνάμε την εύλογη αλλά αδιέξοδη καχυποψία απέναντι στην πολιτική και δηλώνουμε παρόντες.
Δημιουργούμε σήμερα ένα νέο πολιτικό Κίνημα,
τη Δημοκρατική Συμμαχία
Καλούμε τους Έλληνες που αναζητούν ένα καινούργιο ξεκίνημα και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που περιγράφονται εδώ, να αγωνιστούν μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.