Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


«Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακόΗ Δημοκρατική Συμμαχία εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύει αυτά. Λέει αλήθειες, καταθέτει προτάσεις, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει κόστος. Λέμε σε κάθε έλληνα πολίτη που θέλει να δει κάτι να αλλάζει σε αυτή τη χώρα, ότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κράτος. Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν σήμερα. Το κράτος χρεοκόπησε, όχι εκείνος. Ευθύνη του πολίτη, όμως, είναι να το αλλάξει. Και εμείς αυτό του ζητάμε. Να το αλλάξουμε μαζί!
Στις εκλογές αυτές δεν μπορούμε να πάμε μόνο με τον θυμό.
Πρέπει να πάμε κυρίως με τη λογική.
Πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους, αλλά πρέπει και να σκεφτούμε θετικά.
Και να ψηφίσουμε θετικά, κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν να σταθεί η Ελλάδα όρθια.
Αυτό φιλοδοξεί να κάνει η Δημοκρατική Συμμαχία: Να είναι στην επόμενη Βουλή μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς.


Αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζω καλά τι βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.
Ξέρω την απόγνωση, την οργή και το θυμό που κυριαρχεί σε εκατομμύρια Έλληνες.
Δικαίως εξοργίζεται κάθε πολίτης που δυσκολεύεται να πληρώσει το στεγαστικό της οικογένειάς του, όταν την ίδια ώρα βλέπει τα δυο αδιόρθωτα κόμματα να ρυθμίζουν τα δικά τους δάνεια με νόμο στη Βουλή.
Δικαίως εξοργίζεται όταν βλέπει να απειλούν το ίδιο με διακοπή του ρεύματος αν δεν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, την ώρα που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια.
Δικαίως εξοργίζεται κάθε επαγγελματίας που ασφυκτιά από τα χρέη και τις υποχρεώσεις όταν το ίδιο το κράτος χρωστά 7 δις σε ιδιώτες.
Δικαίως εξοργίζονται οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα που μένουν άνεργοι, την ώρα που το ίδιο το πολιτικό σύστημα δεν τολμά να μειώσει το δικό του κόστος λειτουργίας, δίνοντας πρώτο το καλό παράδειγμα.
Δικαίως εξοργίζονται όσοι βλέπουν κάποιους πολιτικούς την ώρα που η Ελλάδα κρέμεται από μία κλωστή, εκείνοι να προτάσσουν την αλαζονεία του «εγώ».
Φίλες και φίλοι,
Σε αυτή την δικαιολογημένη οργή πατάνε σήμερα κάποιοι.
Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θυμό του κόσμου για να κερδίσουν πολιτικά.
Και στην προσπάθεια αυτή λένε πράγματα τρελά, που μπορούν να φέρουν την καταστροφή.
Η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων.
Δεν μπορεί να είναι εκείνοι που επενδύουν στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στα ψέματα.
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.